viernes, 3 de octubre de 2014

L'ACRÒSTIC DE LA BIBLIOTECA

BIBLIOTECA


BUSCAR: La biblioteca entesa com un espai de recerca, per anar-hi a buscar informació de tot tipus. Espai de descoberta
INTERÈS: La biblioteca, per ésser important per un infant, ha de ser un espai lúdic, viu, integrat dins l’aula, important,  amb materials interessants que valgui la pena mirar, manipular,…
BADAR: Badar és sinònim d’abstreure’s, d’encantar-se mirant alguna cosa. Tenir l’atenció distreta esdevé negatiu quan es té l’atenció en un lloc que no convé, però…S’ha d’afavorir que els infants passegin i badin pel racó de la biblioteca.
LLEURE: La biblioteca s’ha d’entendre com un espai lúdic, de lleure on s’hi organitzen altres activitats que no són només mirar o llegir contes: jocs, exposicions, xerrades, etc.
INICIATIVA: La dinàmica de la biblioteca de l’aula hauria de ser el resultat de les iniciatives del grup classe, de manera que l’alumnat hauria de ser partícip de l’organització i del funcionament del racó.
ORGANITZACIÓ: La biblioteca s’ha d’organitzar de manera que sigui un element important de la dinàmica d’aprenentatge de l’aula. Caldrà crear bases mínimes d’utilització, d’organització dels materials i de normes d’ús.
TEMPS: Tenir present en fer els horaris el temps que es dedicarà a la biblioteca de lleure i d’aprenentatge, en un marc de flexibilitat
ESPAI: Caldrà  preveure un espai important, que sigui adequat i que contingui els elements necessaris: catifa, coixins, prestatgeries verticals, faristol, taula i cadires, espai d’audicions, carpetes de préstec, cartellera,  etc.
COMUNICACIÓ: La biblioteca ha de crear la funció i l’actitud de compartir i d’afavorir l’intercanvi d’opinions, sensacions i sentiments (serà la millor activitat d’animació a la lectura).
ACTIVITATS: Activitats individuals i col·lectives, activitats a casa i a l’escola, activitats amb soroll i amb silenci, activitats…
Servei d’Ensenyament del Català (SEDEC), Seminari monogràfic “Parlar pels descosits”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario